RESSENYA: El messies de Dune (Frank Herbert)
La continuació d'un dels títols més icònics de la ciència ficció clàssica.
Autor: Frank Herbert
Editorial, any: Duna llibres, 2022
Títol original, idioma, any: Dune Messiah, anglès, 1969
Gènere: Ciència ficció
Traducció: Lluís Delgado
Número de pàgines: 308
Llegit en: Català
Fa 15 anys que Muad'Dib, en Paul Atreides, exerceix d'emperador de la Galàxia des del planeta desèrtic Arrakis, conegut popularment com Dune. En aquest temps les coses allà han canviat molt i, en general, el veneren gairebé com un Déu. Va fer tot el que calia per estabilitzar-se al poder, començant per casar-se amb la princesa Irulan per seguir les tradicions, tot i que el seu gran amor és la Chani, una frémen autòctona del planeta. Però tot imperi s'acaba esllanguint i perdent força per pura autocomplaença, i el problema de la successió no està resolt. Una conspiració per derrocar l'emperador comença a alçar-se en les ombres i pot introduir-se fins el cor mateix del poder. Ordeixen un pla que que contempla totes les eines que tenen a l'abast i hi estan involucrats estaments molt influents. El que no saben és que Muad'Dib no s'aferra al poder perquè sí, no té el cor tan corromput. És conscient que el seu temps s'acosta al final i no pensa oposar-se al destí que li pertoca. Potser ha de marxar, però no ho farà per la dissidència que busca el seu cap. Encara haurà de lluitar per mantenir l'ordre que tanta sang i esforços va costar aconseguir.
Si vols continuar llegint o comentar, tens la ressenya sencera al següent enllaç:
En el seu moment vaig veure la pel·lícula de David Lynch sense haver llegit el llibre, i no em va agradar. Ara l'he llegit i no he vist la pel·lícula del Villeneuve.
Al primer llibre vaig trobar que es recreava en una violència excessiva, em va costar a l'inici i vaig anar agafant velocitat cap al final, en canvi, el "Messies de Dune" vaig anar de pressa des de l'inici, fa referència a molta més violència, però no si recrea.
El millor de la saga és l'ecologisme que traspua el primer llibre (molt avançat per l'època), el pitjor, que ho fa amb una visió feudal i religiosa completament caduca.